Home » Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit – the book

Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit – the book

Ontdekkingsreis-hoogsensitiviteit-dr-Anke-Weber-Smit-HSP-tips-voor-hooggevoeigheid-boek-nieuw-biologie-werk-kind

Hoogsensitiviteit als kwaliteit

In dit boek bied ik op een toegankelijke en praktische manier informatie over wat (hoog)sensitiviteit (HS) is en hoe je je potentieel ermee kan verhogen. Ik geef de lezer handvatten en oefeningen voor een evenwichtig leven onder eigen regie. Bekijk het hier.

‘A real pageturner!’

‘Praktisch en toegankelijk voor een brede doelgroep’

Available in Dutch libraries!

Recensie 1       Recensie 2       BESTEL NU!

 

Highsensitive

In hoofdstuk 1 wordt het thema ingeleid en in historisch perspectief geplaatst. Anke Weber Smit beschrijft twee types hoogsensitieve personen (HSP) die behoorlijk van elkaar verschillen en onthult de belangrijkste voorwaarde voor een gelukkig leven als HSP.

Hoe reageert je lichaam op prikkels?

Vervolgens wordt in opeenvolgende hoofdstukken ingegaan op de thema’s als  gezondheid, welzijn en hoe je anders om kunt gaan met je eigen gedachten en gevoelens. Relevante interacties tussen lichaam en geest en wat er gebeurt als je overprikkeld raakt worden toegelicht. Je ontdekt hoe je je innerlijke saboteur kunt transformeren en kracht herwinnen, en hoe je plek in relaties en in de maatschappij kunt innemen. Denk aan belangrijke onderwerpen als energie-uitputters vermijden, goede contacten stimuleren en assertiever zijn.

Hooggevoelig kind

Hoofdstuk 5 gaat over het (hoog)sensitieve kind. Hierin staat beschreven hoe een HS kind leert,  hoe het de dagelijkse drukte van school en vrije tijd kan ervaren en hoe het geholpen kan worden daar mee om te gaan.

Ontdek passend werk

Hoofdstuk 6 behandelt het vinden van geschikt werk en afsluitend geeft Anke Weber Smit een samenvatting  en beschrijft ze haar persoonlijke expeditie.
Doordat dit boek ook de biologische kant van hoogsensitiviteit belicht, geeft het een duidelijk en veelomvattend beeld van wat deze eigenschap betekent. En door de ervaringsverhalen die in ieder hoofdstuk opgenomen zijn, biedt het boek veel herkenbaarheid.
Een helder, waardevol en vooral heel praktisch boek.

Meet & Greet

Wat vinden lezers van ‘Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit’?

“Ik vind dit boek een zeer goede aanvulling op alle artikelen en boeken die er al zijn. Het voegt iets nieuws toe doordat Anke met haar achtergrond als ecoloog en ervaring met genetica het verband legt tussen lichaam en geest. Het is makkelijk leesbaar en toegankelijk voor iedereen. Ik denk dat dit boek veel mensen verder kan helpen.”
Milou Toonder, Gezagvoerder KLM, Kleindochter van Marten Toonder
(Zie ook reviews of Bol.com)

Boek bestellen:

Prijs: € 24,95 / 390 pagina’s/ Uitgeverij Elikser / ISBN: 978-90-8954-994-5 / Prijs € 24,95

Wil je een gesigneerd exemplaar, dan kun je het boek bestellen voor € 24,95 + € 3,95 verzendkosten (Nederland en België) via het formulier onder vermelding van ‘Ontdekkingsreis hooggevoeligheid’ en je naam. Klik hier
Of via uitgeverij Elikser: www.elikser.nl.

Veel plezier op je ontdekkingsreis!

Ik geef ook korte introducties en trainingen waarin je meer over de aard, kracht en mogelijke valkuilen van (hoog) gevoeligheid leert en hoe je ermee om kunt gaan. Want (hoog)gevoelig zijn betekend absoluut niet dat je een buitenbeentje bent en niet mee kunt doen in een maatschappij zoals we die momenteel hebben. Geïnteresseerd? Bel of mail mij of kijk in de agenda.

Ben je al boekeigenaar? Download hier de quiz!

Over de auteur

Dr. Anke Weber Smit is een internationaal erkend expert met een missie. In de afgelopen 25 jaar heeft zij in vier verschillende landen gewoond, gewerkt en gestudeerd. Zij heeft ruime ervaring opgebouwd in personeelsmanagement, studiebegeleiding, vrijwilligerscoördinatie en persoonlijke coaching. Haar werk kenmerkte zich door samenwerking met vele verschillende nationaliteiten binnen een verscheidenheid aan disciplines, waaronder persoonlijke ontwikkeling, alternatieve therapie, overheidszaken, natuurbehoud en ecologie. Anke heeft een Bachelor in Biologie (Universiteit van Oldenburg, Duitsland) een Masters of Science (MSc) in Oceanografie (University of Southampton, GB) en ze deed promotieonderzoek in de Aquatische biologie aan de Universiteit van Utrecht.

Parallel aan haar studies en werk heeft Anke altijd gezocht naar mogelijkheden om zich meer te verdiepen in personen en menselijke interacties. Anke’s talent voor en interesse in persoonlijke coaching werd snel herkend, waardoor zei haar wetenschappelijke werk ging combineren met posities in werknemersraden, vrijwilligersgroepen en als vertrouwenspersoon. Door deze ervaringen heeft Anke haar didactische en communicatieve vaardigheden verder ontplooid.

Als ondernemer stichtte zij in 2010 in Noorwegen haar eigen praktijk CoCreate voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. Ook na terugkeer in Nederland, in 2013, heeft ze hieruit een bloeiende praktijk weten op te bouwen met een internationale klantenkring.

Anke’s visie is een wereld waarin mensen positief en harmonieus samenleven met hun omgeving om wereldvrede te bereiken. Voor haar begint de wereldvrede met vrede van elk individu met zichzelf. Haar missie is om mensen te helpen zichzelf te helpen en hen te coachen om hun leven in eigen handen te nemen en controle te houden over hun eigen gezondheid en geluk. Als je authentiek durft te zijn kun je veel gelukkiger en gezonder leven en kun je je talenten volop gebruiken.  Ook als (hoog)sensitief persoon.

Anke is getrouwd en heeft twee kinderen.