Home > Anke

Anke

Dr. Anke Weber Smit is een internationaal erkend expert met een missie. Zij heeft ervaring opgebouwd in personeelsmanagement, studiebegeleiding, vrijwilligerscoördinatie en persoonlijke coaching. Haar werk kenmerkte zich door samenwerking met vele verschillende nationaliteiten binnen een verscheidenheid aan disciplines, waaronder persoonlijke ontwikkeling, alternatieve therapie, natuurbehoud en ecologie. Anke heeft een Bachelor in Biologie (Universiteit van Oldenburg, Duitsland) een Masters of Science (MSc) in Oceanografie (University of Southampton, GB) en ze deed promotieonderzoek in de Aquatische biologie aan de Universiteit van Utrecht.

Parallel aan haar studies en werk heeft Anke altijd gezocht naar mogelijkheden om zich meer te verdiepen in personen en menselijke interacties. Haar talent voor en interesse in persoonlijke coaching werd snel herkend, waardoor zei haar wetenschappelijke werk ging combineren met posities in werknemersraden, vrijwilligersgroepen en als vertrouwenspersoon. Door deze ervaringen heeft Anke haar didactische en communicatieve vaardigheden verder ontplooid.

Als ondernemer stichtte zij in 2010 in Noorwegen haar eigen praktijk CoCreate voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. Ook na terugkeer in Nederland, in 2013, heeft ze hieruit een bloeiende praktijk weten op te bouwen met een internationale klantenkring.

Anke’s visie is een wereld waarin mensen positief en harmonieus samenleven met hun omgeving . Haar missie is om mensen te helpen zichzelf te helpen en hen te coachen om hun leven in eigen handen te nemen en controle te houden over hun eigen gezondheid en geluk. Als je authentiek durft te zijn kun je veel gelukkiger en gezonder leven en kun je je talenten volop gebruiken. Ook als (hoog)sensitief persoon.

Anke is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bewust LeidenThe Reconnection – LinkedIn – Youtube

Mijn visie

Mijn visie is: een wereld waarin mensen positief en in harmonie samenleven met elkaar en hun omgeving om wereldvrede te bereiken.

Wereldvrede is niets wat één individu alleen kan bewerkstelligen.  Daar zijn veel mensen voor nodig.

Alles heeft ergens een begin. En het is mijn overtuiging dat ook wereldvrede begint bij vrede met jezelf. Vrede met wie jezelf bent kun je dan delen met anderen.

Samen maken we de wereld nog mooier dan ze al is!

Ik hoop door mijn manier van ‘dream big’ meer mensen aan te moedigen om voor hun droom te gaan.

(meer weten hoe mijn ideale wereld eruit ziet? Lees het in mijn boek uit 2012 of vraag de gratis PDF van het relevante hoofdstuk aan)

Missie

Mijn missie is om mensen te helpen zichzelf te helpen. Dat doe ik door te informeren en te begeleiden naar een dieper inzicht over het eigen individu, motivaties en doelen.

Ik streef ernaar personen bewust te maken van de kracht die zij bezitten om de regie over het  eigen leven, de gezondheid en het geluk in eigen handen te nemen.
Deze wetenschap geeft rust, vertrouwen, kracht en – vrede met jezelf.

Zelf- bewust- zijn.

Iemand die in vrede met zichzelf leeft heeft minder aandacht nodig van anderen, is minder verslavingsgevoelig, heeft minder bevestiging van buitenaf nodig (denk ook aan destructieve relaties, overmatige consumptie en materialisme).
En dat is een goede stap richting een betere wereld voor jezelf en anderen. En richting wereldvrede
.
Stap voor stap.