Home > Consulten > Werkwijze > EFT/Meridiaan tapping

EFT/Meridiaan tapping

De Emotional Freedom Techniques is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een korte, pijnloze methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

Deze simpele techniek heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. 

Gedurende mijn drie jaren ervaring met EFT bij volwassenen, kinderen en dieren heb ik mogen meemaken hoe  fantastisch deze techniek werkt bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten zoals acute pijn.

EFT is is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.

Hoe werkt EFT?

De basis van EFT is dat er op een aangegeven volgorde op energiepunten wordt getapt terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar we aan willen werken.

Waar helpt het bij?

EFT is op ontelbare emotionele en fysieke indicaties toe te passen. Wat dat betreft is het een allround lichaam/geest therapie.

Om een paar voorbeelden te noemen werkt EFT sterk op emotionele problematiek als:

-angsten, fobieën, stress, paniekklachten, dwangneurosen, gevoelens van depressie, verlatingsgevoelens, wraak, woede, schaamte, rouw en schuldgevoelens.

-Lichamelijk heeft het enorm veel effect op hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, slapeloosheid, psoriasis, obstipatie en allergieën zoals o.a. hooikoorts.

-Overspannenheid, chronische vermoeidheid, RSI (CANS) kortom stressmanagement.

-Verslavingen zoals roken, snoepen, overgewicht. (lees hier een ervaringsbericht)

-Leerproblemen bij dyslexie, ADD of ADHD

-In de sport, bij prestatiestress en faalangsten

-In het bedrijfsleven snel vrij komen van angst voor spreken in het openbaar, opheffen van innerlijke blokkerende overtuigingen ten behoeve van prestatieverbetering.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Er zijn twee mogelijkheden van wat we kunnen doen als tijdens jou consult. De eerste is dat je al met een probleem of thema naar de sessie komt waar je aan wilt werken. De ander is dat we samen  gaan zoeken naar negatieve emotionele aspecten waar ik vervolgens d.m.v. tappen verlichting/ bevrijding in breng.

“EFT is een eenvoudig, krachtig proces dat de activiteit van genen, gezondheid en gedrag diep kan beïnvloeden.” Bruce Lipton, PhD, auteur van De Biologie Van De Overtuiging.

“EFT is de voorhoede van de nieuwe helende beweging.” Candace Pert, PhD, auteur van Molecules of Emotion

Tarief

Consult: 75,- euro per sessie van + 60 minuten.

E-mail / Skype /  telefoonconsult: 75,- euro per sessie van + 60 minuten

Meer weten? www.eftnederland.nl