AnnekeTreinVandaag wil ik een inspirerende vrouw voorstellen die ik op een workshop tegen kwam. Haar naam is Anneke en zij gaf mij een klein kaartje met een gehaakt hartje…..’gewoon om liefde en vreugde te verspreiden’. Ik vond het zo bijzonder, werd er zo blij van dat ik haar initiatief wil helpen promoten. Meet Anneke en VOOR HET OPRAPEN!

>Ik ben Anneke en ik ben de bezielster van ‘voor het oprapen’. Ik maak en verspreid gehaakte hartjes in de wereld. De hartjes mogen worden opgeraapt door degene waarvan het oog erop valt! Ik doe dit met heel mijn hart. Dit is mijn manier om de wereld een stukje mooier te maken.
Vier maanden geleden ben ik gestart met ‘voor het oprapen’. Het zaadje werd in juni 2013 geplant. Dit zaadje ontving een drupje water in de zomer van 2014. Zelf nog geen besef van het groeiende zaadje leefde ik mijn leven. Nou ja, ik kan wel zeggen dat ik meer overleefde. Aan alles wat ik deed zat voor mijn gevoel een scherp randje. Dingen waren leuk, dat was het, leuk. Oppervlakkig leuk, er zat nooit de energie in die ik wilde ervaren.
Tot die dag in november. Ik zag een filmpje wat mij diep raakte. Het zaadje wat er in me groeide was op een punt gekomen dat het licht wilde zien. Wat zou het mooi zijn om iets positiefs bij te kunnen dragen in deze soms zo minder vriendelijke wereld. Iets wat de wereld een stukje mooier maakt, wat mensen raakt, ontroerd. Wat mensen even stil laat staan bij wat ECHT belangrijk is in het leven.

Maar wie ben ik om te denken dat ik iets kan veranderen in deze wereld? Überhaupt, dan moet ik mezelf laten zien. Pfffff, ik heb mezelf in mijn leven vooral aan geleerd om onzichtbaar te zijn, dat was veiliger.
Zoals het bij een zaadje gaat, het wil groeien, het wil boven de aarde uit komen, zich naar de zon toe richten.
Een paar dagen later sprak ik een vriendin en vertelde stotterend over wat voor een idee ik had. Ze was laaiend enthousiast. Dit was een liefdevolle regenbui voor het zaadje.
De laatste bewatering werd gegeven door de NLP-trainster, zij daagde me uit. Ik kreeg de opdracht om een week hartjes te verspreiden kijkend naar wat dat met MIJ zou doen.
breihartjesbriefEen week na de gestelde uitdaging werden ’s avonds laat de eerste 3 ‘voor het oprapen’ hartjes met een labeltje in het winkelcentrum bij mij in het dorp weggelegd. De middag ervoor voelde ik dat er iets van een digitale ontmoetingsplek gecreëerd mocht worden. Dit resulteerde in een facebookpagina waar de vinders kunnen lezen van het idee achter het weggelegde hartje.
Mensen die ik vooraf verteld had over mijn plan liet ik die avond weten dat ik een pagina had gemaakt en dat de eerste hartjes waren weggelegd.
Wat er toen gebeurde ging mijn dromen voorbij. Binnen een week had ik 375 likes op mijn pagina en ik kreeg zulke mooie reacties op mijn initiatief. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik opsta en naar bed ga met mijn droom. Het zaadje is een plantje geworden, nog beginnend maar zeker van plan om een grote, sterke hartenboom te worden. Het zaadje heeft niet elke dag water nodig en dat is goed. Dit betekend niet dat ik elke dag iets praktisch of actiefs doe, ik volg mijn hart, dat wat er in me opkomt onderneem ik.
Alles en iedereen die daarbij kan/wil helpen is welkom! Dus mocht je iets voelen bij mijn initiatief, wil je ook dat er meer liefde stroomt in de wereld? Zou je me willen helpen? Dit kan op vele manieren:
breihartjesmant– Ik wil graag promotie, dus een like op mijn facebookpagina, bericht delen, vrienden uitnodigen om
de pagina te liken.
– Vind je het leuk als ik in jouw regio hartjes kom wegleggen? Doneer dan een dagkaart van de NS en ik kom je kant op.
– Ken je bedrijven die wel een inspirerende boost kunnen gebruiken, ik kan komen spreken over ‘Voor het Oprapen’, mijn droom, over mijn stappen!
– Heb je connecties met krant- en/of tijdschriftredacteuren, tv-persoonlijkheden, drukkerijen die labels willen sponsoren, een webdesigner die met liefde een website voor me wil maken, die rijke man/vrouw die iets wil bijdragen aan de wereld maar niet weet met wat en hoe? Laat ze contact met me opnemen!
– Zijn er festivals waar ik met mijn hartjes echt bij moet zijn? Zorg voor een entreekaartje en de reiskosten en ik ga er naar toe.
– Financiële giften/donaties zijn natuurlijk ook van HARTe welkom.
– Misschien heb jij nog wel hele andere ideeën waarmee je me zou kunnen helpen? Neem dan contact met me op en vertel wat er in jou resoneert en hoe jij jouw hulp in wilt zetten. Dan kijken we samen naar wat er mogelijk is
Laat je kloppend hart en creatieve brein tekeer gaan en laat me weten welke ideeën/tips jij hebt! Alles is te bespreken!
Ik heb al vele stappen gezet, allemaal even mooi en leerzaam. Het is veel om te verwerken in een korte tekst. Alles is terug te vinden op mijn facebookpagina. Dat is een soort archief van de gezette stappen van ‘voor het oprapen’. Dus vergeet niet mijn pagina een like te geven!
Hartegroet,
Anneke Kuijken<
www.facebook.com/voorhetoprapen
voorhetoprapen@mail.com