hsphappy-womanAls ik het met anderen heb over de term ‘hooggevoeligheid’ heb krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Dit varieert van reacties als “Heb ik nog nooit van gehoord”, tot “In het leven kun je beter maar niet zo gevoelig zijn, anders ga je ten onder!”. Ook hoor ik wel eens over hooggevoelige mensen: “Moet je die behandelen als een rauw ei?”, of “Is dit te genezen?”
Er heerst blijkbaar nog veel onduidelijkheid over dit onderwerp en daarom vind ik het tijd om wat opheldering rond het onderwerp hooggevoeligheid te geven.
Tijdens deze avond komen je meer te weten over wat (hoog)gevoeligheid is, hoe een (hoog)gevoelig kind in de wereld staat en wat je als ouder, opvoeder of leerkracht kunt doen om deze kinderen tot bloei te laten komen. Verder kun je zelf aan de slag gaan en uitvinden of je (hoog) gevoelig bent, of een ‘sensatiezoeker’? Of allebei! En wat dat betekent voor jou en je omgeving. Er is tijd om in te gaan op specifieke aspecten van (hoog) gevoeligheid te oefenen en op verzoek zal ik een verhaal uit mijn kinderboek manuscript ‘De hulp van het onzichtbare ruimteschip…’ lezen, als voorbeeld van hoe je als HS kind je voordeel kunt doen met je (hoog) sensitieve capaciteiten.
 
pindasnaEen greep uit de reacties op deze lezing eerder dit jaar:

  • Een bezoeker zei: “Ik ben zelf wel gevoelig maar wat Anke beschreef is toch een andere orde van grootte. Er gaat voor mij een wereld open en daar ben ik erg blij mee.”
  • Directrice Agnes Sormani was aangenaam verrast met het brede interesse voor dit thema. “(Hoog) gevoeligheid kwam dit jaar verschillende keren op mijn pad en ik ben heel blij dat een van onze ouders dit actuele thema nader wilde toelichten.
Evenement-gegevens:
Datum: Di. 11 oktober 2016
Tijd: van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie: Praktijk ‘de Transparant’
Clusiushof 7a, Oegstgeest   (Kaart )
Prijs: € 10,- (inclusief thee en koffie)

Meer weten
Ja, ik doe mee!