Meestal zie je wat je gelooft-wat je verwacht te zien. Maar wat gebeurt als je dat eens omdraait? Als je je openstelt om ‘met een frisse blik’ de wereld om je heen waar te nemen?
Je begrijpt het goed: ga in plaats van ‘Eerst zien…dan geloven’ eens uit van ‘Eerst geloven… dan zien.’ Met deze houding kun je zelfs met verbonden ogen visueel waarnemen. Helder, scherp en duidelijk. Hoe is dat mogelijk? Je zult versteld staan. Al is deze capaciteit niet nieuw en kan iedereen het leren, jong of oud, scherp ziend of met een visuele beperking. Hoe het werkt? Dat heb ik voor je uitgezocht.
Wat wordt bedoeld met ‘zien zonder ogen’?
Met ‘Zien zonder ogen’ wordt bedoeld dat je visueel kunt waarnemen, dus beelden kunt zien, zonder je fysieke ogen te gebruiken. Dit wordt mogelijk door ‘Directe Informatieve Waarneming’ – een fascinerende methode die in Duitstalige landen steeds meer aan populariteit wint.
Zowel kinderen als volwassenen hebben dit vermogen, waardoor de activiteit van de ogen op een volledig natuurlijke manier kan worden vervangen. Deze capaciteit is in elk menselijk lichaam aanwezig. Nadat iemand het geleerd heeft, kan hij of zij geblinddoekt of met gesloten ogen de omgeving zien, net zo als met zijn of haar ogen.
Andere termen voor ‘zien zonder ogen’ zijn “Inner Screen, Infovision, Midbrain Activation en Visual Ray’ (bekend uit de Anastasia boeken van Vladimir Megre).
Al lijkt het een wonder, bevindingen uit hersenonderzoek en kwantumfysica kunnen dit proces op een plausibele manier verklaren.
Lees meer in ‘Spiegelbeeld‘ van mei 2023 of stuur mij een email.
Zie ook de video’s op ‘wat is zien zonder ogen‘ of maak kennis met dit fenomeen in een van de introductieworkshops. De actuele data vind je hier.