WonderCollage (tool bewustwording)

Een WonderCollage is jouw ervaring en herinnering in beeld gebracht. Het is een tastbare manier om jezelf te kennen in je diversiteit en diepte. Het maken van de collage is bijzonder leuk want het is tegelijk ook een herinnering aan wat je hebt ervaren! Het is een spiegel van jezelf en je ziel, een werktuig om je intuïtief te versterken en je bewuster te worden van je onderbewuste. En dit allemaal uitgebeeld in een leuke en persoonlijke collage.
We maken de collages van papier en tijdschriften. Heb je nog een mooi tijdschrift wat je zou willen gebruiken neem het dan mee, graag zelfs! De diverser het materiaal de leuker is het om er mee aan de slag te gaan. Ik zorg voor de rest van de materialen. Je hoeft niet creatief te zijn om leuk te kunnen knutselen, er komt altijd iets moois uit wat bij jou past. Er zijn niet echt regels behalve dat je werkt zonder na te denken.

 >Ik heb min eerste collage nu al weer bijna 1 jaar geleden gemaakt en sta elke keer weer verstelt wat voor moois er ontstaat. Bijzonder leuk vind ik dat sommige collages meteen ‘kloppen’ terwijl ik bij anderen naar weken pas besef wat ze me eigenlijk willen vertellen. Dat maakt het maken van WonderCollages naast de gezelligheid ook nog tot een uitstekend werktuig. Je kunt je intuïtie oefenen en krijgt ook gemakkelijker toegang tot je onderbewustzijn.<

(Anke Weber Smit)