vrijdag 29 maart 2019
19:30 - 21:00

De rol van stress en hooggevoeligheid bij darmklachten

Lezing 29 maart darmen

In deze duo-lezing hebben diëtiste Margot Bogaards en coach en auteur dr Anke Weber Smit de krachten gebundeld om de relatie tussen hooggevoeligheid, stress en darmklachten te verklaren. Ze leggen uit wat bij darmklachten gebeurt en ontvangt tips over hoe je zelf de klachten kunt verminderen.

Wist je dat 10 – 15% van de mensen in Nederland last heeft van chronische darmklachten, ofwel Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)? Hierdoor kun je klachten krijgen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree, verstopping of een combinatie daarvan. Vaak gaat het om onduidelijke ongemakken die op onregelmatige momenten de kop opsteken. Eén van de factoren die de darmen uit balans kunnen brengen is stress. Hooggevoelige mensen kunnen snel last kan krijgen van darmklachten. Als hooggevoelig persoon neem je vaak bijzonder veel indrukken van buitenaf op. Dat kan leiden tot overprikkeling, waarbij de prikkels soms ook letterlijk ‘moeilijk te verteren’ zijn.

Praktische handvaten bij darmproblemen
Anke Weber Smit is hooggevoeligheidsdeskundige en geeft veel voorlichting over dit onderwerp. Daarnaast coacht zij mensen die in hun kracht willen komen. Zij zal vertellen over de kwaliteiten en uitdagingen van hooggevoeligheid.

Aan bod komen onder andere:
– het verband tussen stress, hooggevoeligheid en verteringsproblemen
– hoe je stress kunt verminderen
– waarom hooggevoelige personen baat hebben bij bewuste voeding
– hoe je bewuster met je voeding om kunt gaan

Margot Bogaards begeleidt veel mensen met prikkelbare darmen. Vaak geeft verminderen van stress in combinatie met een individueel dieetadvies en eventueel supplementen al veel verlichting.

In deze lezing gaat Margot in op:
– wat is het Prikkelbare Darm Syndroom?
– de relatie tussen hersenen en darmen
– welke voedingsmiddelen vaak klachten geven
– het FODMaP-dieet

Het wordt een gevarieerde, informatieve en praktische avond!

Locatie: Sacred Trees Spiritual Studio, Leiden, Raamsteeg 2
Datum: 29 maart 2019
Tijd: 19.30 -21.00 uur
Prijs: €20,- inclusief thee en darmvriendelijke koekjes
Aanmelden: zie hieronder of direct via info@ankewebersmit.com
Maximaal 15 personen, vol is vol!

Link naar Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2238091736434039/

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot een week voor aanvang. Na het indienen van dit formulier is je reservering in behandeling. Heb je bericht gekregen dat je reservering is goedgekeurd? Maak dan het bedrag over naar NL12 ASNB 0932230601 (onder vermelding van je naam en de datum van de workshop) of betaal contant op locatie.
Aanmeldformulier

Je kunt je niet (meer) aanmelden
Andere activiteiten

  • No events in this category