woensdag 05 februari 2020
Gehele dag

Hooggevoeligheid – feit of fictie?

In samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek heeft de Rijnlandse Boekhandel mij uitgenodigd om een bijzondere lezing te ontwikkelen voor de Bibliotheek:

Wil je ook meer weten over hooggevoeligheid (HSP, of High Sensitive Person), de feiten en het potentieel van gevoeligheid?

Dan is deze lezing voor jou.

Op een toegankelijke en praktische manier informatie over wat (hoog)sensitiviteit is en hoe je je ervan kunt genieten. Je krijgt handvatten en oefeningen voor een evenwichtig leven onder eigen regie. Aan bod komen o.a.

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is een verklaringsmodel voor een aantal eigenschappen die bij circa 20% van de bevolking voorkomen. Het is noch een ziekte noch een nadeel, maar gewoon een eigenschap die bij iemand hoort zoals lengte, haarkleur of temperament. Maar hier houd het nog niet op….

Kenmerken en valkuilen

We lopen langs een 10tal bekende valkuilen en wijdverspreide misverstanden over HSP en ik verbaas je ermee dat hoog sensitief-zijn minstens evenveel voordelen heeft.

Relatie met autisme, ADHD, depressie, eetstoornissen.

HSP is geen ziekte of stoornis. Waarom hoog gevoeligheid desondanks vaak gerelateerd wordt aan gedragsafwijkingen ligt eraan dat de symptomen van overprikkelde HSPers op die van een gedragsafwijking kunnen lijken. Vanavond leer waar je op moet letten om HSP te onderscheiden van gedragsafwijkingen. Zo kun je voorkomen dat iemand in je omgeving ten onrechte een label opgeplakt krijgt.

Over Anke Weber Smit:

Dr. Anke Weber Smit is een internationaal erkend expert met een missie. Na 20 jaar als onderzoeker ecologie te hebben gewerkt stichtte zij in 2010 in Noorwegen haar eigen praktijk voor coaching en ontwikkeling. Na terugkeer in Nederland heeft ze hieruit een bloeiende praktijk weten op te bouwen met een internationale klantenkring. Haar boek ’Ontdekkingsreis Hoogsensitiviteit’ werd zeer goed ontvangen. In 2018 en 2019 was zij finalist van de ‘HSP professional van het jaar’.

‘Bij Anke geen Hocus Pocus, maar Focus, Focus. Ik zou zeggen, doe jezelf als HSP’er een groot plezier en laat je voorlichten of coachen door Anke en je leven zal een stuk makkelijker en plezieriger zijn, en ik spreek uit ervaring!’

R.J. de Roo, Bureau LODZ

Wanneer? 5.2.2020
20.00-21.30 uur

Prijs:
Volwassenen niet leden Bibliotheek: € 10,00
Volwassen leden Bibliotheek: € 7,50

Aanmelden

Waar? Bibliotheek Bollenstreek/Oegstgeest, Lange Voort 2 T, Oegstgeest
Aanmeldformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.Andere activiteiten

  • No events in this category