Home » Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit – het boek

Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit – het boek

Ontdekkingsreis-hoogsensitiviteit-dr-Anke-Weber-Smit-HSP-tips-voor-hooggevoeigheid-boek-nieuw-biologie-werk-kind

Hoogsensitiviteit als kwaliteit

In dit boek bied ik op een toegankelijke en praktische manier informatie over wat (hoog)sensitiviteit (HS) is en hoe je je potentieel ermee kan verhogen. Ik geef de lezer handvatten en oefeningen voor een evenwichtig leven onder eigen regie.  Bekijk het hier.

‘Een echte aanrader!’

‘Praktisch en toegankelijk voor een brede doelgroep’

Nu ook in de Nederlandse bibliotheken verkrijgbaar!

Recensie 1       Recensie 2       BESTEL NU!

 

Hoogsensitief en gelukkig

In hoofdstuk 1 wordt het thema ingeleid en in historisch perspectief geplaatst. Anke Weber Smit beschrijft twee types hoogsensitieve personen (HSP) die behoorlijk van elkaar verschillen en onthult de belangrijkste voorwaarde voor een gelukkig leven als HSP.

Hoe reageert je lichaam op prikkels?

Vervolgens wordt in opeenvolgende hoofdstukken ingegaan op de thema’s als  gezondheid, welzijn en hoe je anders om kunt gaan met je eigen gedachten en gevoelens. Relevante interacties tussen lichaam en geest en wat er gebeurt als je overprikkeld raakt worden toegelicht. Je ontdekt hoe je je innerlijke saboteur kunt transformeren en kracht herwinnen, en hoe je plek in relaties en in de maatschappij kunt innemen. Denk aan belangrijke onderwerpen als energie-uitputters vermijden, goede contacten stimuleren en assertiever zijn.

Hooggevoelig kind

Hoofdstuk 5 gaat over het (hoog)sensitieve kind. Hierin staat beschreven hoe een HS kind leert,  hoe het de dagelijkse drukte van school en vrije tijd kan ervaren en hoe het geholpen kan worden daar mee om te gaan.

Ontdek passend werk

Hoofdstuk 6 behandelt het vinden van geschikt werk en afsluitend geeft Anke Weber Smit een samenvatting  en beschrijft ze haar persoonlijke expeditie.
Doordat dit boek ook de biologische kant van hoogsensitiviteit belicht, geeft het een duidelijk en veelomvattend beeld van wat deze eigenschap betekent. En door de ervaringsverhalen die in ieder hoofdstuk opgenomen zijn, biedt het boek veel herkenbaarheid.
Een helder, waardevol en vooral heel praktisch boek.

Meet & Greet

Wat vinden lezers van ‘Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit’?

“Ik vind dit boek een zeer goede aanvulling op alle artikelen en boeken die er al zijn. Het voegt iets nieuws toe doordat Anke met haar achtergrond als ecoloog en ervaring met genetica het verband legt tussen lichaam en geest. Het is makkelijk leesbaar en toegankelijk voor iedereen. Ik denk dat dit boek veel mensen verder kan helpen.”
Milou Toonder, Gezagvoerder KLM, Kleindochter van Marten Toonder
(Zie ook reviews of Bol.com)

Boek bestellen:

Prijs: € 24,95 / 390 pagina’s/ Uitgeverij Elikser / ISBN: 978-90-8954-994-5 / Prijs € 24,95

Wil je een gesigneerd exemplaar, dan kun je het boek bestellen voor € 24,95 + € 3,95 verzendkosten (Nederland en België) via het formulier onder vermelding van ‘Ontdekkingsreis hooggevoeligheid’ en je naam. Klik hier
Of via uitgeverij Elikser: www.elikser.nl.

Veel plezier op je ontdekkingsreis!

Ik geef ook korte introducties en trainingen waarin je meer over de aard, kracht en mogelijke valkuilen van (hoog) gevoeligheid leert en hoe je ermee om kunt gaan. Want (hoog)gevoelig zijn betekend absoluut niet dat je een buitenbeentje bent en niet mee kunt doen in een maatschappij zoals we die momenteel hebben. Geïnteresseerd? Bel of mail mij of kijk in de agenda.

Ben je al boekeigenaar? Download hier de quiz!  

Over de auteur

Lees meer over Anke op deze pagina.