Wat een dag!!! Het is 28 September, de dag na de Maansverduisering289bijzondere rode maansverduistering en nog voor 12.00 s’middags krijg ik twee bootschappen waar ik toch ontzettend blij van word.
De een is gewoon leuk: ik zag dat de opleiding tot Gelukscoach twee sponsorplekken aanbied zodat ook mensen voor wie ruim 2000 EURO op dit moment niet te bekostigen zijn deel kunnen nemen aan de opleiding.
Het tweede ‘nieuwtje’ is nog veel groter: Shell stopt met het speuren naar olie en gas in de zeebodem bij Alaska. Dat werd vandaag bekend gemaakt  Politiek en de milieuorganisatie Greenpeace geven zich verheugd over het nieuws.Reden voor het besluit zijn de teleurstellende resultaten van de proefboring en ook de hoge kosten spelen een rol, net als de strenge regels die komen kijken bij olieboringen in het gebied.
Wie had dat nou gedacht? En dan is de dag nog maar net begonnen!
Ik zal even toelichten waarom ik het zo bijzonder vind dat dit juist vandaag gebeurd.
Op 13 september hadden we een (sterke) zonsverduistering en op 28 september een maansverduistering. Een maansverduistering gebeurt met volle maan als de aarde precies tussen de zon en de maan in staat. De aarde houdt de zonnestralen tegen en de maan kan het licht dus niet naar de aarde kaatsen. Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood.
De rode maansverduistering van vandaag werkt dieper dan normaal in op het onderbewuste, het gevoel en gevoelswaarden, intuïtie, stroming en (ziels)voeding.
Deze rode maansverduistering is een zogenaamde supermaan, dit wil zeggen dat de maan heel dicht bij de Aarde staat en haar invloed is dus groots. Ze geeft een laatste injectie/impuls geven aan het herkennen van jouw oorspronkelijke zelf en inderdaad vanuit een nieuwe bedding te gaan leven incl. alle aardse facetten zoals financiën, huis, relaties, werk etc.
Een verzameling bijzondere aspecten voor onze Aarde zelf en al het leven hier op Aarde. Wauw! En wij zijn er bij!
Dit is een tijd die verder gaat dan synchroniciteit of intuïtief ontwikkeld zijn…. De komende periode (lees… een maand of 3 heel sterk!) zullen er grote verschuivingen plaats vinden, letterlijk en figuurlijk. dagen van bijzondere gebeurtenissen. Zie dit niet als een nieuwe wereld binnen een paar maanden maar wel als een aanzet tot… Denk aan nieuwe ontmoeting, andere richting van je werk, wijziging van (leef)omgeving of relatie(s). Je gronding en eigen helderheid en onderscheidingsvermogen zijn wenselijk om jouw waarheid te blijven volgen. Maar gelukkig: eenzaam en alleen zijn kan haast niet meer!
Prachtig toch? Dit valt ook nog samen met de traditionele viering van de Michaelsdag morgen, op 29 september (waarover meer in mijn blog van volgende week).
In de nasleep van deze bijzondere maansverduistering ben je van harte uitgenodigd om contact op te nemen met (nieuwe?) vragen die je wellicht hebt of gewoon langs te te komen mediteren of samen te zijn met andere gelijkgestemden.

Foto reference