coverAdvertentieOp zaterdag 5. maart van 11:00-13.00 uur zal Anke Weber Smit het boek ‘2012: What REALLY happened’ presenteren in de Rijnlandse Boekwinkel. Zij zal dan vertellen hoe het idee voor dit boek is ontstaan en over de beproevingen waar Anke gedurende het jaar 2012 tegenaan liep. Tevens vertelt ze graag over de uitdaging die zij zichzelf gaf om dit bijzondere tijdsdocument te voltooien.
Bent u geïnteresseerd in de recente geschiedenis?
Miljoenen webpagina’s
Over het jaar 2012 werden miljoenen webpagina’s en talloze boeken vol profetieën en voorspellingen geschreven. Waarom juist dat jaar? 2012 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar: de Maya-kalender eindigde, profetieën voorzagen het einde van de wereld, en specifieke galactische cycli culmineerden, wat slechts iedere 5000 jaar voorkomt.
Wat betekent dit precies? Wanneer we het leven vòòr 2012 vergelijken met het leven na 2012, zien we dan een duidelijk verschil?
5 vrouwen, 4 Nationaliteiten, 12 maanden. Ontdek het zelf!
In het boek volgen wij vijf vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Allen vertellen zij over wat 2012 voor hen heeft betekend, van maand tot maand. Elke verhaal begint met de verwachtingen voor 2012 en sluit af met het beantwoorden van de vraag of 2012 als een speciaal jaar beschouwd mag worden of niet.
Aan het woord komen Bodil Ansnes Lervik en Haldis Hammer uit Noorwegen, Netta Zijm uit Nederland, de Turkse Deniz Held en de Duitse Nike Knoblach.
Bodil Ansnes Lervik is een Noorse Financial Officer, moeder van drie kinderen en grootmoeder van drie kleinkinderen. Enigszins introvert, filosofisch, nieuwsgierig en creatief.
Haldis Hammer is helderziend geboren. Zij werkt als genezeres en alternatieve therapeut.
Netta Zijm is een gepensioneerde natuurliefhebster, vogelaar, moeder van twee kinderen en oma van vier kleinkinderen.
Deniz Held is een moeder van twee jonge kinderen. Zij is werkzaam als journaliste.
Nike Knoblach is een sociaal-econoom, moeder en timmerman voor wie het belangrijk is om vanuit haar hart te leven en de wereld te ontdekken.
Nieuwsgierig geworden?
Het boek is verkrijgbaar in de Rijnlandse Boekhandel, winkelcentrum Lange Voort te Oegstgeest, of direct bij de auteur (www.ankewebersmit.com). Prijs: 19,95 Euro – 260 pagina’s. Taal: Engels (met delen in het Nederlands, Noors en Duits)
Labels: Publieke geschiedenis Project, levensverhalen, tijdsdocument, moderne geschiedenis, 2012 voorspellingen, waargebeurde verhalen.
Reacties over het boek:
> Wow! Ik ben net klaar met de eerste correctieronde van uw boek! Het is wellicht een van de meest opwindende projecten waaraan ik tot nu toe gewerkt heb < (gastredacteur)
> Ik hou van dit boek. Het is een interessant project over menselijke geschiedenis. De introductie is veelbelovend en wekt nieuwsgierigheid. Het boek is uitstekend gestructureerd en het onderwerp wordt benaderd vanuit de meest uiteenlopende invalshoeken: Het is ook zeer spannend om het uitgebreide achtergrond hoofdstuk over de uiteenlopende voorspellingen die voor 2012 gemaakt werden te bestuderen. Ik verheugde me meteen op het lezen van het hele boek. < (leraar).