Als ik vertel over ‘hooggevoeligheid’ krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Dit varieert van “Heb ik nog nooit van gehoord“, tot “Je kunt maar beter maar niet zo gevoelig zijn, anders ga je ten onder!” Vanavond hoor je hoe het echt zit.

ADHD, HSP,  het wemelt tegenwoordig van afkortingen die staan voor relatief nieuwe ‘aandoeningen’ op het gebied van persoonlijk aanleg en gezondheid. Een gesteldheid die momenteel nog minder bekend lijkt is ‘hooggevoeligheid’ of HSP.

‘Hooggevoelig’. Deze term lokt verschillende meningen en opinies uit. Reacties als ‘Heb ik nog nooit van gehoord’ komen voor, tot ‘In het leven moet je niet zo gevoelig zijn, anders gaat onder!’. Zeldener is de vraag ‘Is dit te genezen?’ Tijd voor opheldering m.b.t. hooggevoeligheid.

De workshop ‘(Hoog) Sensitiviteit als superkracht‘ stipt niet alleen feiten over (hoog)sensitiviteit aan maar bied ook de mogelijkheid om zelf aan de slag gaan. Wil je uitvinden of je hooggevoelig bent, of een ‘sensatiezoeker’? Of allebei? En wat betekent dat voor jou en je omgeving? Verder is er tijd om met specifieke aspecten van hooggevoeligheid te oefenen.

  • Heb je zin om in een informele en natuurlijke sfeer gelijkgestemden te ontmoeten?
  • Ervaringen uit te wisselen?
  • Informatie te delen?
  • En misschien zelfs nieuwe vrienden te maken?

Ook dat kan bij deze interactieve workshop!

Datum: 23 maart ; herhaling op 30 augustus (een avond)

Tijd: 19.30 – 21,30 u

Duur: 2 uur

Kostenbijdrage:  15,- Euro p.p incl. thee, koffie en iets lekkers.

Waar: Leidse Lente, Haagweg 4, 2311 AA Leiden

De interactieve avond is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Zie ook hier voor meer info en hier voor podcasts.

Zie ook Anke’s praktische en toegankelijke boek, Ontdekkingsreis Hoogsensitiviteit’

http://ankewebersmit.com/ontdekkingsreis-hoogsensitiviteit-het-boek/