“Elke keer als we lachen, sterft ergens een probleem”.

Klinkt drastisch maar is wel waar!

Lachen is niet alleen leuk, maar het heeft ook een positief effect op je lichaam en je geest en op je gezondheid. Het kan bijvoorbeeld stress verminderen, het immuunsysteem versterken, de bloeddruk verlagen en endorfines (de zogenaamde “gelukshormonen”) vrijgeven in de hersenen.

In mijn cursussen merk ik telkens weer dat de deelnemers veel sneller vooruitgaan als ze plezier hebben in wat ze doen, als ze durven te spelen en uit te proberen, als ze kinderlijk om kunnen gaan met wat ze willen leren. Plots voelen ze dan bijvoorbeeld de energie van hun partner veel beter (Healing Hive) of nemen ze de keuren 100% juist waar ondanks hun blinddoek (Bewustzijnsgstraining “Zien zonder ogen”).

En wist je al dat door veel te lachen je intuïtie scherper wordt?

Redenen genoeg om gewoon wat vaker te lachen!

Hieronder vind je enkele manieren waarop lachen ons hartslag, bewustzijn en intuïtie kan beïnvloeden:

  1. Verhoogt de hartslag: Lachen kan de hartslag tijdelijk verhogen, vergelijkbaar met lichte lichaamsbeweging. Dit kan helpen om de bloedstroom te verbeteren en meer zuurstof naar de hersenen te brengen.
  2. Vergroot het bewustzijn: Wanneer we lachen, zijn we volledig in het moment en niet bezig met onze zorgen of problemen. Dit kan ons helpen ons bewustzijn te vergroten en ons meer gericht te maken op het huidige moment.
  3. Verbetering van de intuïtie: Wanneer we lachen, kunnen we ons meer openstellen voor nieuwe ideeën en creatieve oplossingen voor problemen. Dit kan helpen om onze intuïtie te verbeteren en ons vermogen om nieuwe kansen te zien te vergroten.

Dat is de kracht van lachen. Zo sterk is de heling door plezier. Lachen opent het bewustzijn, verbetert de intuïtie en maakt nieuwe ervaringen mogelijk. Dat zie ik ook telkens weer in mijn cursussen, Healing Hive en Waarnemingstraining ‘Zien zonder Ogen’. En daarom is lachen ook HET “geheime wapen” in heling- en bewustzijnswerk.

Als je meer wilt lachen, kun je verschillende dingen proberen, zoals:

  • Zoek dingen om te lachen: Bekijk een komedie of lees een grappig boek. Of breng tijd door met vrienden die je aan het lachen maken.
  • Lach om jezelf: Maak jezelf niet te serieus en lach om je fouten of onhandige momenten.

 

Elke keer dat je vandaag een andere persoon een glimlach schenkt, verander je niet alleen hun dag, maar die van honderden andere mensen.

Als we lachen, wordt het een prachtige dag voor ieder van ons en voor ons allemaal.

Laten we ervoor zorgen dat we vandaag veel te lachen hebben!