Een actieve ‘proeverij’ over veerkracht, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, met de natuur als belangrijkste leermeester.

Een actieve ‘proeverij’ over veerkracht, organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, met de natuur als belangrijkste leermeester.


De natuur is een prachtige leermeester. Dit heb ik weer eens mogen ervaren tijdens mijn fantastisch verblijf in Findhorn eind juni dit jaar. De cursus die ik gevolgt heb werdt gegeven door de organisatie Way of Nature, en een van mijn leraren was Andres. Hij is nu voor 2 dagen in Nederland en is mede-organisator van de ontmoeting ‘Leading from Nature’, inspiratie uit de natuur over veerkracht in jezelf en organisaties’ die ik onder jullie aandacht wil brengen.
Zeker de moeite waard, ook voor als je naar een nieuwe richting zoekt om in te brengen in je werk!
Thema ‘Veerkracht’
Op 11 september vindt van 13.15- 17.00 uur in Utrecht een professionele ontmoeting plaats over het thema ‘Veerkracht’ met Andres Roberts (Way of nature, UK) en Bowine Wijffels (Nature-wise, NL). Beiden hebben een sterke verbondenheid met de natuur en bieden natuur en natuurlijke ecosystemen als perspectief voor persoonlijke- en organisatieontwikkeling.
Relaxation and Resilience
Oud K&S collega Andres Roberts focust op ‘principles of relaxation, balance and cultivation of energy, deep listening to the self and reconnection with nature’. De connectie met jezelf en/door de natuur is heel belangrijk omdat het moderne leven meer van ons vraagt dan we realiseren.
De middag start met een natuurbeleving en een ‘energy practice’. Gezamenlijk voeren we een reflectieve dialoog en onderzoeken vormen van veerkracht en balans die invloed hebben op persoonlijk welzijn en ‘prosperity’/bloei van organisaties.
‘We learned to do what the student of Nature learns, and that was to feel beauty.’
Luther Standing Bear
Veerkracht in bedrijven en organisaties
De bijdrage van Bowine Wijffels gaat over leren van ecosystemen voor duurzame organisaties en bedrijven.
Ondernemen in een voortdurend veranderende samenleving. Dat is één van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. In een samenleving die meer in netwerken is georganiseerd, minder hiërarchie kent en waarin we willen uitgaan van de talenten van mensen. Hoe kun je succesvol inspelen op de veranderingen in een bedrijfsomgeving? Hoe blijf je effectief? Is veerkracht in organisaties te ‘organiseren’? Ondanks tegenslagen in de organisatie en in teams. Zijn er voldoende reserves in het team om er even flink de schouders onder te zetten als het moet? Hoe zit dat in uw organisatie?
De natuur beweegt mee met het ritme van de planeet, levert een actieve bijdrage aan het voortzetten van het leven en zit vol waardevolle patronen waar we van kunnen leren. Leren van de natuur betekent vooral leren omgaan met dynamiek en onvoorspelbaarheid, leren circulair te denken en te ontwerpen en denken in verbindingen & relaties. En bovenal levert het een helder en nieuw perspectief op organisaties.
Meer weten?
Je bent van harte welkom op 11 september om met Andres en Bowine kennis te maken en deze perspectieven ‘Leading from nature’ te ervaren.

  • Kosten: € 90,- , excl. BTW
  • Locatie: Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht
  • De bijdragen van Andres en Bowine zijn in het Engels.
  • Aanmelding: mkoning@kessels-smit.com
    Bij aanmelding verzoeken wij je de factuurgegevens te vermelden en eventueel een inkoopnummer. Nadien ontvang je een factuur, je deelname is bevestigd na betaling.
  • Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Margriet Schut, Kessels & Smit, 0618554205.(tevens auteur van de inhoudelijke info van dit blogg artikel)