Waarom “Eerst zien dan geloven” definitief achterhaald is en wat we allemaal kunnen leren…als we durven te spelen.

De afgelopen weken zijn heerlijk geweest. Met 10 fantastische mensen mocht ik de reis van de Healing Hive maken. In deze cursus leer je technieken voor zelfgenezing. We oefenden veel met elkaar, zodat iedereen vooruitkwam en het zelfvertrouwen ontwikkelde dat je gewoon mensen kunt helpen. Snel en simpel. Het was een fantastische ervaring en de groep is al meteen begonnen met elkaar te ondersteunen bij acute nood in het dagelijkse leven. Hoe mooi is dat!

Een ander hoogtepunt voor mij was een cursus die ik zelf gevolgd heb. Een cursus over intuïtie ontwikkeling. Nu is mijn intuïtie al een tijdje best aardig, maar deze cursus intrigeerde me enorm. Het ging er onder ander om kleuren waar te nemen…met je ogen dicht!

Nu heb ik zelf in de loop der jaren een paar aparte belevenissen gehad, en zelfs een keer de kleur van aura soma* flesjes kunnen voelen. Maar ja, dat was toeval, toch?

Daar zaten we dan, in de buurt van Bonn, 17 cursisten en 2 trainers. 

De trainers, Axel en Evelyn, werken hier al ruim 9 jaar mee…en begonnen de lessen met: aan het einde van de week zullen jullie allen met je ogen dicht kleuren kunnen ‘zien’! 

Nou, dacht ik, dat is dan een mooi statement. Die mensen zijn ook positief ingesteld.

Dat zijn ze zeker. En hun positiviteit was ‘besmettelijk’. Voor we het wisten was iedereen in de ruimte aan het glimlachen en elkaar aan het aanmoedigen. ‘Je kunt het!’, ‘Het is gemakkelijk!”, ‘Jaaaa- weer eentje goed!’. 

We gingen aan de slag…werken met de kleuren geel en rood. En wat hadden we plezier!

Het is wonderbaarlijk wat dat met je doet, als niemand negatief is (“ik kan het niet!”, of “wat een onzin!”…) en je de steun van de groep op deze manier ervaart. En als je er gewoon van uit gaat dat het wel kan. En der een spel van maakt om het onder de knie te krijgen. Zo hebben we eigenlijk 3 dagen gespeeld, samen en alleen maar altijd ondersteund door de groep.

Op de 3de dag had iedereen het goed, kon iedereen geel en rood onderscheiden, met de ogen dicht. 

Wat een ervaring! 

En als wij als mensen dit kunnen leren….wat kunnen we nog allemaal? Nou, daar hebben we ook een paar voorproefjes van mogen zien, maar dat is weer een ander verhaal.

Ik ben in ieder geval helemaal ‘aan’ gezet: hiervan wil ik meer! Meer gaven ontwikkelen waarvan ik tot nu toe wel gedroomd heb maar nog niet durfde om er echt op af te stappen en het te claimen. 

Ik kan niet wachten om meer te spelen…en wat ik weet te delen met gelijkgestemden. 

Meer weten? Mail me en ontdek wat jij allemaal kunt en waarvan je nu nog maar droomt!