Sinterklaas is geweest en weer vertrokken naar Spanje. Overnacht zijn school, wijk en winkelcentrum verandert in een kerstwereld. Erg sfeervol, want door de kou heeft alles een wit randje en winters tintje.
winterblatt2
Heerlijk!!
Een prachtige dag om een korte wandeling te doen alvorens neer te dalen aan mijn bureau voor het afronden van het blog artikel. Het wordt een artikel met 5 tips voor de meest relaxt kerst ooit, met erin mindfulness oefeningen.
Na mijn wandeling in de koude lucht en het genieten van de betoverende witte ijsranden aan bladeren, bomen en op het gazon was ik helemaal ontspannen en in de kerstsfeer.
Ik kwam naar huis, wilde net gaan zitten – toen gebeurde het: een oorverdovend gehamer!! Ik schrok me kapot, wat gebeurd hier? Het klonk alsof iemand direct boven mij stond en een gat in het plafond aan het boren was. En zo voelde het ook, want je kon merken hoe de grond trilde.
Jemig!!
Het kwam zo onverwachts- ik had nog de stilte van het park in mijn systeem en mijn favoriete kerstliedje op mijn tong en nu dit!
Hoe moet ik hier in vredesnamen werken?
Het antwoord is simpel: niet.
Het is onmogelijk.

Niets aan te doen, hier viel niet te werken. De skype meeting die ik over 10 minuten had moest dan maar uitgesteld worden.
Gelukkig was voor deze ochtend toevallig geen coaching afspraak geplant!
Ik liep naar de tuin en vond een aannemer op het balkon van de nieuwe buren. Met een grote smeedhamer  was hij bezig hun balkon eraf te knallen. Het kon nog wel een paar uur duren zei hij, en morgen ochtend nog, en dan was het meeste afbreekwerk gedaan.
Geweldig.
Nog  en paar uur, en ik had een vol geplande dag voor de boeg.
Er waren maar 2 mogelijkheden, bedacht ik in een flits:

  1. Ik kon woedend worden omwille van mijn gedwarsboomde plannen, de verprutste innerlijke stilteen de verloren kerstsfeer waarvan ik zojuist nog zo had genoten, of
  2. Ik kon zo snel mogelijk min vingers in mijn oren stoppen, en mijn PC en telefoon pakken ,op de fiets springen en in een café neerdalen om aan dit monsterlijke lawaai te ontsnappen.

Je mag 1x raden wat het is geworden. Precies! Terwijl ik deze zinnen schrijf zit ik heerlijk in mijn lievelingscafé wat zojuist in kerstsfeer wordt gebracht, en heb mijn hart even kunnen luchten bij een van de vriendelijke bediening.
En omdat min telefoon nu ook leeg is heb ik werkelijk geen afleiding meer en kon de afgelopen 3 uur uitermate productief besteden!
Tja, zoiets is dan toch wel geluk bij het ongeluk. En toevallig valt deze situatie samen met het actuele blog artikel over een relaxte decembermaand door minder perfectionisme en meer leven in het moment!
Ergens ook wel weer grappig!
Ik heb in ieder geval het nodige geleerd. En ben best een beetje trots op mezelf: want zo flexibel ben ik ook niet altijd geweest.
-> Wil je ook wat meer flexibiliteit in je reacties en verwachtingen?
-> Wat heb jij geplant voor de komende weken?
-> Hoe houd jij de drukke decembermaand leuk – ook voor jezelf?
Laat het me weten door onderaan dit artikel een commentaar achter te laten!
Ik hoor het graag, en wens je een bijzonder fijne, relaxte dag en dat je de kans hebt om van het prachtige, winterse weer te genieten.
Opgetogen groeten en een fijne decembermaand,
Anke
Ps. De workshopagenda voor 2017 is uit! Bekijk hem op agenda. Tip: Het loont om een kijkje te nemen, want als je mijn voor 16 december een reactie plaatst op de ‘agenda’ pagina kom je in aanmerking voor een gratis deelname aan een workshop van jou keuze!