Challenge #1: Fotomoment Geluk

Vandaag deel ik een van mijn favoriete oefening om je dagelijkse geluk te vergroten.
Vaak raken we verstrikt in de lelijkheid van het leven. Als je bijvoorbeeld uitgeput bent geraakt door een ruzie met een vriend of geliefde. Of je hebt het nieuws gelezen of ingelogd op sociale media. Of je hebt een lastig gesprek met vrienden gehad waarbij jullie van mening verschilden. Al deze situaties kunnen je energie uitputten en je gedachten negatief laten worden.
Maar daar kun je iets tegen doen!

Challenge inhoud

Dit recept werkt voor iedereen, en je heb er slechts een beetje aandacht en een camera voor nodig.
Door (ook) de schoonheid om je heen te leren zien. Er is schoonheid in alles … alles wat je doet is een moment stoppen en het echt zien. Zoek schoonheid waar je het kunt vinden. Neem het op, leg het vast en deel het met anderen.
Teleurstelling, frustratie en negativiteit kun je transformeren door bewust naar schoonheid op zoek te gaan. De focus op schoonheid zal op termijn je manier van denken veranderen van hopeloos naar hoopvol, energiek en positief. Een vriendelijke glimlach van de winkelbediende,  twee speelde kittens, of de eerste krokusjes van het jaar. Dit zijn allemaal eenvoudige maar prachtige voorbeelden die gevoelens van vrede, vreugde en geluk kunnen oproepen. En deze gevoelens worden nog versterkt als je ze met anderen deelt.

Doe je de challenge:

  • Ik daag je uit om overal om je heen schoonheid te vinden en vast te leggen met je (smartphone) camera.
  • Deel die schoonheid elke dag met je geliefden en vrienden. Bekijk je foto’s voor het slapen gaan nog eens.
  • Hou dit 7 dagen vol.
  • Schrijf op welk effect dit heeft op jouw waarneming van je omgeving (lelijkheid, grofheid, wanhoop en je gevoel van tevredenheid en geluk).
  • Bedek: is de wereld echt zo grijs en hopeloos als je zoveel schoonheid vind?
  • N.B. Er is geen “goed” of “fout”. Leg vast wat JIJ mooi vind!

Deel jou schoonheid ook met mij! Stuur je mooiste foto’s op aan info@ankewebersmit. Ik plaats dan een selectie onderaan in dit blog artikel!

 

Geluk-challenge: Lilly, Lady of leasure

Deze bijdrage komt van het baasje van Lilly – Lady of leasure (-=