Home > Consulten > (Hoog) gevoeligheid

(Hoog) gevoeligheid

Als ik het met anderen heb over de term ‘(hoog) gevoeligheid’ heb krijg ik de meest uiteenlopende reacties. Dit varieert van reacties als “Heb ik nog nooit van gehoord“, tot “In het leven kun je beter maar niet zo gevoelig zijn, anders ga je ten onder!”. Ook hoor ik wel eens over (hoog)gevoelige mensen: “Moet je die behandelen als een rauw ei?”, of “Is dit te genezen?”

Recente artikelen


Bekijk meer in de blog »

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen hooggevoelig is. Dit betekent dat ze een gevoeliger systeem hebben om prikkels op te vangen. Dit zorgt ervoor dat (hoog)gevoelige mensen meer informatie ontvangen. Als een natuurlijk gevolg kunnen zijn sneller overprikkelt raken en dat kan leiden tot ongemakken als stress of lichamelijke klachten.

Voor wie er niet bekend is met (hoog)gevoeligheid kan zulke reacties makkelijke verwarren met symptomen van sociale angst, ADHD of depressie.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over wat (hoog)gevoeligheid is en hoe (hoog) gevoelige mensen hun omgeving ervaren. Tevens komen er leuke tips en handvatten over hoe je als ouder, opvoeder of leerkracht een (hoog)gevoelig kind kunt helpen tot bloei te komen.

Denk je zelf (hoog) gevoelig te zijn of wil je er meer over weten?

Neem dan graag contact met mij op voor een informatief gesprek of een  specifiek op jouw behoeftes toegesneden coaching afspraak. Of informeer wat ik voor je kind en je gezin kan betekenen.Je kunt nu al beginnen met meer over de wereld van (hoog) gevoeligheid te weten te komen in mijn actuele blog artikelen!

Ik geef ook korte introducties en trainingen waarin je meer over de aard, kracht en mogelijke valkuilen van (hoog) gevoeligheid leert en hoe je ermee om kunt gaan. Want (hoog)gevoelig zijn betekend absoluut niet dat je een buitenbeentje bent en niet mee kunt doen in een maatschappij zoals we die momenteel hebben. Geïnteresseerd? Bel of mail mij of volg mijn blog, waar ik deze trainingen aankondig, of kijk in de agenda.

Wil je weten of je zelf ook (hoog) gevoelig bent? Neem dan contact met mij op en ontvang gratis een eenvoudige zelf test.