Home > Consulten > Werkwijze > Bach Bloesemtherapie

Bach Bloesemtherapie

bloesemDe bloesemtherapie is een krachtig hulpmiddel om het contact met je lichaam en je gevoel te herstellen.

Om gezond te zijn moet onze lichaamsenergie vrijelijk door ons lichaam kunnen stromen. Als we emoties voelen die pijnlijk zijn en die we moeilijk kunnen verwerken, kunnen we onbewust deze emoties onderdrukken door de stroming van onze lichaamsenergie te blokkeren. Aan het merendeel van onze blokkades van lichaamsenergie liggen emotionele verkrampingen ten grondslag. Een bloesemremedie kan de emotie verzachten of opheffen. Ons lichaam hoeft vervolgens de emotie niet meer te blokkeren, de lichaamenergie wordt ook niet meer tegengehouden en kan weer stromen. Onze gezondheid kan dan weer terugkomen.
bachdoos
Het volgende klinkt voor jou misschien wat wonderbaarlijk:

Voor iedere emotie heeft de natuur een geneesmiddel klaarliggen.
Gevoelige mensen merken als ze in de natuur zijn dat er een energetische werking komt vanuit de verschillende bomen en planten.

Bach-bloesemtherapie is een door de homeopaat Edward Bach opgestelde alternatieve geneeswijze. Bij de Bach-bloesemtherapie worden er extracten gemaakt van bloesems met water. Door Bach werden 38 verschillende bloesemremedies (waaronder “Rockwater”, oftewel bronwater) opgesteld. Een extra Bach remedy is de Rescue remedy, die een mix is van 5 andere remedies. De Rescue remedy is dan ook bedoeld als EHBO tegen stress en panieksituaties, en veel gebruikers van de bloesemtherapie dragen Rescue altijd bij zich. Rescue remedy is ook als zalf verkrijgbaar.

Zie ook het blog artikel ‘10 essential ‘instant Zen’ flower remedies for (high) sensitive person’s emergency use

Consult: 75,- euro per sessie van + 60 minuten.
Flesje Bachbloesem(s): 10,- euro
E-mail  consult Bachbloesems: 20,- euro (ex. verzendkosten flesje)

Meer weten?