Home > Consulten > Werkwijze > De helende reis

De helende reis

helendereisGevoelens zijn er niet voor niks. Ze willen gevoeld worden. Als emoties op een gezonde manier worden gevoeld en geuit de chemische communicatie in onze cellen blijft stromen. Als echter emoties worden weggestopt, blokkeren onze celreceptoren. Dit kan fysieke en emotionele klachten veroorzaken.
Als we ons niet zo lekker voelen, zijn we vaak op zoek naar afleiding: iets lekkers eten, (eindeloos) erover praten. Of we negeren deze gevoelens en doen net of we heel vrolijk zijn en alsof er niks aan de hand is. Door een helende reis te doen kun je echter deze afleidingsstrategie laag voor laag af pellen. Zo kom je telkens een bewustzijnsniveau dieper tot je uiteindelijk bij de basis van je gevoelens aankomt. Elke Helende Reis zal je helpen om een laag van deze afleidingsstrategieën te ontdekken en te ontmaskeren. Aan het eind van elke reis zie je weer een stuk meer van wie je werkelijk bent en van al je mogelijkheden.

Toegang tot het celgeheugen
Ieder orgaan wordt binnen een bepaalde tijd vernieuwd: huidcellen binnen 3 weken, oogcellen binnen 48 uur, het maagslijmvlies binnen 3 dagen en de lever doet er 6 weken over om zich helemaal te vernieuwen. Deepak Chopra vroeg zich af waarom een orgaan met kanker na een aantal maanden niet vrij is van kanker terwijl alle cellen wel vernieuwd zijn. Hij ontdekte dat cellen waarvan de receptoren geblokkeerd zijn, tijdens de celdeling de blokkade doorgeven, zodat deze blijft bestaan. Hierdoor is de cel niet in staat zichzelf te genezen.

BOekHelendeReisBrandon Bays heeft een manier gevonden om met dit celgeheugen in contact te komen. In haar methode worden emoties verwelkomd. Laag voor laag ga je door emoties heen: je staat ze toe, zonder er in te blijven hangen. Uiteindelijk leidt dit tot je Bron. Deze kan in elke Helende Reis anders ervaren worden: liefde, rust, oneindigheid, licht. Het is geweldig om deze staat van grenzeloosheid te ervaren. In een Helende Reis werk je met een bovengekomen herinnering. Je voelt en uit emoties tegen betreffende personen uit je herinnering. Als alles geuit is, is er ruimte voor vergeving. De cel kan zich weer herstellen en het genezend vermogen komt op gang.

Waarom een helende reis
Ziektes, lichamelijke klachten en allerlei emotionele problemen zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Soms zijn er meerdere helende reizen nodig omdat de blokkade met meerdere herinneringen te maken heeft. Het is net een ui die je afpelt, de genezing werkt op een steeds dieper niveau.
Over de hele wereld worden Helende Reizen gemaakt. De resultaten zijn verbluffend. Velen zijn genezen van ziektes als kanker, ME, ontstekingen, spijsverteringsaandoeningen, klachten aan het bewegingsapparaat, migraine, depressie, slapeloosheid, burn-out e.a. Op het emotionele vlak werkt de Helende Reis zeer bevrijdend.
Je ontmantelt oude overtuigingen en onwaarheden, die je leven tot nu toe hebben bepaald. Je kunt steeds meer leven vanuit je waarheid, steeds meer laten zien wie je werkelijk bent met al je mogelijkheden.
Je kunt van te voren nooit voorspellen wat het effect zal zijn van een Helende Reis. Genezing van fysieke klachten lijkt vaak op de voorgrond te staan. In het voorgesprek blijkt vaak een diepere wens te bestaan, bijv. zelfacceptatie, zelfliefde. Emoties en lichamelijke klachten zijn niet los te zien van elkaar.
Sommige mensen doen één Helende Reis en zijn tevreden omdat het de knelpunten heeft opgelost waar ze mee zaten. Voor anderen is een Helende Reis het begin van een hele serie reizen die zullen volgen om steeds meer in contact te komen met eigenheid en vrijheid.

Over Brandon Bays
De Helende Reis is ontwikkeld door Brandon Bays. Brandon schoolde zich ruim 15 jaar in alternatieve geneeswijzen, wereldreligies, psychologie e.a. Een tumor in haar baarmoeder ter grootte van een basketbal was het begin van haar persoonlijke journey. Ze vroeg zich af wat de boodschap van de tumor was. Uiteindelijk vond ze antwoorden en uit deze zoektocht ontstond de Helende Reis. Na 7 weken was de tumor zonder operatie of medicijnen volledig verdwenen.