Home > Consulten > Werkwijze > Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu of: helen met je handen is een oude oosterse geneeskunst. De filosofie van Jin Shin Jyutsu is dat je handen dé instrumenten zijn om de energie in je lichaam te herstellen en weer in balans te brengen. De letterlijke betekenins van Jin Shin Jyutsu is Jin = ‘mens’, shin = ‘schepper’ en jyutsu = ‘kunst’. Volgens deze leer bestaat alles uit energie, dus ook wij mensen en alles om ons heen.
Energiesloten.jpg
Energiepunten in ons lichaam zorgen voor de doorstroom van de energie door ons lijf. Stroomt die energie goed door, dan voel je je als het goed is vitaal en gezond. Soms raken de energiepunten echter geblokkeerd, waardoor de energie niet vrij kan stromen. Hierdoor raak je uit balans, wat volgens deze oosterse leer lichamelijke en psychische klachten kan veroorzaken.

Om je energie weer vrij in je lichaam te laten stromen, zal ik de energiepunten, moeten deblokkeren. Dit doe ik met mijn handen. Hierbij plaats ik mijn vingertoppen of hand op een bepaald energiepunt wat verbinding houd met de klacht die je hebt en laat deze een tijdje op die plek liggen. Dit kan per energiepunt tussen 1 en 20 minuten duren.

Aan het eind van de sessie kijken we samen of ik je een tip mee kan geven hoe je zelf thuis verder kunt werken aan de verbetering van je energiebalans.

Ik ben nog maar net begonnen met mijn studie van de Jin Shin Jyutsu en er is nog veel te leren. Daarom gebruik ik delen van Jin Shin Jyutsu en integreer die in mijn verdere healingwerk. Als je echt een pure Jin Shin Jyutsu behandeling wenst kun je je wenden aan een van deze therapeuten.

‘My destiny is in my own hands”
– Mary Burmeister –
Grondlegger van de Jin Shin Jyutsu in het Westen

Consult: 75,- euro per sessie van + 60 minuten.
E-mail / Skype /  telefoonconsult: 75,- euro per sessie van + 60 minuten

Jin Shin Jyutsu Nederland
Artikel in Happinez