5 tips voor emotie regulatie; voor hoog- en minder hooggevoeligen

Emoties zijn een deel van ons. Ze spelen een rol bij empathie. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. Van hoogsensitieve mensen wordt vaak beweert dat ze ‘te gevoelig’ zijn.

Maar is dat ook zo?

Dit artikel gaat over gevoeligheid, verbeelding, inlevingsvermogen en ook een beetje over hooggevoeligheid. En het gaat erom hoe je zelf (bewust) je eigen grenzen kunt verleggen. Kortom: emotie regulatie.

Verder lezen

Advertenties

Hoogsensitieve kinderen – een interview

Interview HSP kinderen-2

Interview Anke Weber Smit, Coach voor HSP Mensen.

We hebben Anke geïnterviewd die specialist is in Hoog Sensitieve mensen.  Ze weet goed wat H-S-P is en weet er veel van af. Ze heeft op mijn school (De Montessori school) al 2x een lezing gegeven over H-S-P en kinderen. Ze heeft er ook een boek over geschreven, genaamd: `Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit`. Hoog tijd voor een krant Special interview!

Verder lezen

Dr. Anke Weber houdt sprankelende en informatieve lezing over Hooggevoeligheid – feit of fictie? in de Montessorischool Oegstgeest

Hooggevoeligheid is een fenomeen wat steeds meer in de belangstelling komt. Niet gek, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen (hoog)gevoelig is. Voor wie niet met (hoog)gevoeligheid bekend is zijn sommige kenmerken makkelijk de verwarren met symptomen van sociale angst, ADHD of depressie. Daarom nodigde de Openbare Montessorischool Oegstgeest de auteur van ‘Ontdekkingsreis hoogsensitiviteit’, Oegstgeestenaar dr Anke Weber Smit uit om hooggevoeligheid nader toe te lichten.

Verder lezen